Spodaj je predstavljenih nekaj osnovnih informacij o programih, ki so bili v preteklosti še posebno pohvaljeni s strani udeležencev. Za dodatne informacije o posameznih programih se prosim obrnite na telefonsko številko 01 3667 280 ali pošljite vprašanje na info@nered.si. Programe vam lahko spremenimo ali pripravimo tudi po vaših željah.
 
Predlogi enodnevnih izletov:
 

POTEPANJE PO PREKMURJU

Program zajema ogled Lendavskih goric, kjer so pred kratkim odprli najvišji (53 metrov visok) razgledni stolp v Sloveniji. Na vrh stolpa se lahko zapelje tudi z dvigalom. Pot nadaljujemo do Bukovniškega jezera. V Bogojni si bomo ogledali cerkev, delo znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika. Nato sledi ogled lončarne in oljarne. Izlet bomo zaključili z poznim kosilom.
 

BRESTANICA IN DEŽELA KOZOLCEV

Program zajema ogled Brestanice in baziliko Lurške Matere Božje in Brestaniški grad. Pot nadaljujemo do Šentruperta, kjer si bomo ogledali muzej slovenskih kozolcev na prostem. Izlet bomo zaključili s kosilom v okolici Trebnjega.
 

IZLET NA GORENJSKO

Na Brezjah si bomo najprej ogledali muzej jaslic in vstopili v Slovensko narodno svetišče Marija Pomagaj. Pot nadaljujemo proti Jesenicam. Tam si bomo ogledali Železarski muzej in se seznanili z zgodovino železarstva v teh krajih. Nato se bomo odpravili v Mojstrano in si ogledali Slovenski planinski muzej. Izlet bomo zaključili  s kosilom.
 

ENODNEVNI IZLET V SLOVENSKO PORABJE

Slovensko Porabje je del skrajnega zahoda Madžarske (v Železni županiji), kjer živi slovenska manjšina. Program vključuje najprej ogled mesta Gornji Senik ter ogled cerkve sv. Janeza Krstnika. Pot nadaljujemo od Dolnjega Senika do Monoštra, kjer bomo obiskali tržnico. Sledi ogled baročne cerkve, obisk muzeja Avgusta Pavla. Sledi kosilo. Pot nadaljujemo v Števanovce, kjer si bomo ogledali muzej »Železne zavese«, ki prikazuje kako se je nekoč varovala meja med Jugoslavijo in Madžarsko. Po ogledih se bomo zapeljali na kmečki turizem na Goričkem, kjer si lahko ogledate razstavo lončenih izdelkov, ter z doplačilom tudi vinsko klet s pokušino vin. Izlet zaključimo z narezkom ali bogračem.

Predlog tridnevnega izleta: 

LJUBLJANA - SARAJEVO - ZLATIBOR - LJUBLJANA
1. DAN: Vožnja do Sarajeva, sledi panoramski ogled mesta, sprehod do Barščaršije, kjer bomo okusili prave sarajevske čevapčiče. Sledi vožnja do mesta Višnjegrad in do mesta Zlatibor, kjer imamo prenočišče in večerjo.
 
2. DAN: Po zajtrku se odpeljemo do Mokre gore - pokrajina po kateri se vije stara železniška proga. Nekoč je bila to edina železniška povezava med Beogradom in Dubrovnikom, danes pa turistična atrakcija. Ogled nadaljujemo do vasi Drvengrad, ki predstavlja Vlaško leseno arhitekturo. Sledi vožnja do lokalnega pridelovalca žganja, kjer je tudi pokušina in kosilo. Povratek v Zlatibor. Sledi prosto popoldne, zvečer se odpravimo v restavracijo, kjer nas čaka srbsko obarvan tematski večer.
 
3. DAN: Po zajtrku sledi odhod na planino Taro in ogled tamkajšnjega nacionalnega parka. Nato sledi vožnja do jezu Peručac, kjer se vkrcamo na ladjico in zapeljemo po kanjonu reke Drine, ki je tretji največji kanjon na svetu. Na ladji bomo imeli kosilo. Kot zadnji ogled si bomo ogledali samostansko cerkev Raća iz 14.stoletja. Nato sledi vožnja proti domu, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah četrtega dne.
 
Še nekaj ostalih programov